среда, 28 февраля 2018 г.

Педагогічна практика. День двадцять третій

День розпочався проведенням контрольної роботи у 5-Б класі з теми "Десяткові дроби. Додавання, віднімання, округлення десяткових дробів". Швидко провівши організаційний момент та роздавши контрольні зошити, згадали основні теоретичні відомості про десяткові дроби, округлення дробів, правила додавання і віднімання десяткових дробів та розряди числа. Потім було виконання контрольної роботи, до якої діти поставились серйозно. Підтримувати дисципліну не прийшлося, оскільки всі були зосередженими, а увага учнів була повнісю спрямована на виконання завдань. 
Протягом контрольної роботи приходилось підходити до деяких учнів, щоб змінити завдання, через погану якість роздруківки або, щоб пояснити суть завдання.
Урок пройшов вдало, усі сумлінно та уважно виконували контрольні роботи. Перевірка показала, що більша частина класу засвоїла дану тему відмінно і добре і лише декільком учням треба ще раз пояснити деякі моменти. Мета уроку була досягнута.

Також, у цей день урок проводила практикантка Карина Олександрівна з використанням мультимедійної дошки. Це був комбінований урок вивчення нового матеріалу та формування вмінь та навичок. Діти виконували вправи біля мультимедійної дошки, чим студентка розвивала навички роботи з мультимедійною технікою. Дане ТЗН підтримувало увагу учнів проягом усього уроку. Під час уроку були використані метод бесіди та пояснення, виконання різноманітних вправ (підготовчих, пробних та тренувальних). Карина Олександрівна постійно слідкувала за дисципліною та мотивувала учнів фішками, за які вони потім отримають бали.
Діти працювали швидко, якщо в них виникали якісь труднощі, то студентка ще раз пояснювала матеріал та робила акцент на важливості теми "Множення раціональних чисел". Постійно проговорювали правила множення чисел з різними знаками.
Мети уроку було досягнуто.




Також, сьогодні провела бесіду з чоловічою половиною класу, під час якої нагадала, як хлопчики мають поводитись з дівчатками, що не можна їх ображати та бити, що треба пропускати їх уперед. Деякі правила поведінки були сформульовані самими хлопчиками, які пообіцяли бути більш уважними та поводитись чемно у присутності дівчат.

Комментариев нет:

Отправить комментарий