четверг, 1 марта 2018 г.

Педагогічна практика. День двадцять четвертий

Був насичений день. Спочатку відвідала урок свого вчителя математики у 5-Б класі. На початку уроку я провела аналіз контрольної роботи, роздала контрольні зошити, у яких виконали завдання з типовими помилками, пояснила як потрібно було їх виконувати. Потім Світлана Леонідівна виклала нову тему "Множення десяткових дробів", ввела правило множення, яке діти мали вивчити, введення нового матеріалу відбулось у формі бесіди, вчитель питаннями сприяла згадуванню учнів правил множення натуральних чисел, потім провела аналогію з множенням десяткових дробів. Тобто, робився акцент на наявних в учнів знаннях.
Потім було виконано пробні та тренувальні вправи, у ході виконання знову і знову згадувалось правило множення десяткових дробів, що сприяло кращому запам'ятовуванню цього правила. Протягом уроку учні були активними та дисциплінованими, працювали біля дошки та у зошитах. Мети уроку було досягнуто.


Цього дня ми готувались до проведення позакласного заходу з математики, дороблювали демонстраційний матеріал, який був досить об'ємним. Даний захід провели між учнями 5-Б та 5-В класів. Він являв собою математичний конкурс-змагання на "Найматематичніший клас". Кожен клас являв собою окрему команду, яка мала виконувати набір певних завдань. Ведучими та організаторами виступила Аліна Думитрівна, практикантка у 5-В класі та я, на роль суддів були запрошені вільні студенти-практиканти математики та фізики. Позакласний захід провели в актовій залі з використанням проектору. Оскільки у залі було досить холодно, то задля здоровья дітей вони сиділи одягнені у верхній одяг. Протягом заходу, учні були активними. Ми використали різні форми виконання завдань: індивідуально, у малих групах, парами. Дітям було весело та цікаво, вони актуалізували свої знання з математики не тільки з останньої теми, а й з усього пройденого за рік матеріалу.









Позакласний захід пройшов вдало, команди грали чесно та з задоволенням. Після підведення підсумків сталло відомо, що перемогла команда 5-В класу. Кожна команда отримала грамоту та гарні враження. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий