среда, 31 января 2018 г.

Педагогічна практика. День третій.

Ще один день пройшов насичено та плідно.
Сьогодні була можливість відвідати лише уроки математики у різних класах. Спочатку ми спостерігали за уроком у 5 Б класі, де вчитель доступною для дітей мовою ще раз повторила та закріпила тему "Додавання та віднімання дробів з однаковими знаменниками". Ті діти, яким було щось незрозуміло, визивались до дошки, де у ході практичного застосування знань усували пробіли у знаннях. Після повторення була написана самостійна робота.
Також, вдалося побачити урок геометрії у 9 Г класі, де історичний клас проходив тему "Рівняння кола та прямої". Так, як вчитель математики у цьому класі захворіла, то урок вів той же вчитель, який вів урок перед цим у 5-му класі, тому можна було спостерігати методику викладання цього вчителя в залежності від різних класів, як вона змінювалась, які нові методи та прийоми застосовувались. Ми провели тут два уроки підряд, на другому уроці вчитель дала дітям завдання та пішла на інший урок, а ми залишились за головних та слідкували за дисципліною. Хоч це виходило не дуже вже й пречудово, але інші вчителі не скаржились на порушення робочої атмосфери в інших класах.
І хоч ми є практикантами лише в основній школі, але все ж було цікаво відвідати старші класи та подивитися, що і як там викладається, крім того там давав урок той самий вчитель математики! Тому, ми провели ще два уроки геометрії в 11-му класі. Цей клас математичний, тому діти тут розумні та кмітливі. Хоч тема і була складною, проте учні швидко виконували завдання та допомагали один одному.
Коли клас пішов на фізичну культуру, то ми мали час попрацювати над своїми індивідуальними планами та трохи відпочити. 
Тож ще один день наближає нас до проведення уроків.






1 комментарий: